Actualiteiten alimentatierecht

Planning

Locatie
Cursusvorm
Startdatum
BegintijdEindtijd
Bezetting
 
Eigen werkplek
Digitaal klaslokaal
ma 02-12-2024
09:3013:00
Beschikbaar.

Overzicht
Alimentatie

Het zal niemand zijn ontgaan: per januari 2023 is nu ook voor de partneralimentatie de forfaitaire benadering ingevoerd. Hoe wordt die toegepast? Welke ontwikkelingen zijn zichtbaar in de jurisprudentie?
Vervolgens zal stil worden gestaan bij het Rapport Alimentatienormen 2024. Rob zal de inhoudelijke en - naar te verwachten ingrijpende - tekstuele wijzigingen toelichten. 
Verder aandacht voor andere recente ontwikkelingen op het gebied van kinder-en partneralimentatie.

Wat moet je weten om jouw cliënten goed te kunnen informeren en/of adviseren als professional? Na het volgen van dit webinar is je kennis van het alimentatierecht weer helemaal up to date.

Uiteraard wordt op voorhand aan de deelnemers een syllabus verstrekt met relevante jurisprudentie en artikelen.

Programma

In het eerste uur zal de forfaitaire benadering van de partneralimentatie centraal staan. Aan de hand van rekenvoorbeelden wordt de toepassing toegelicht. Hoe pakt dit uit in de praktijk? Rob zal de recente jurisprudentie daarover behandelen.
Vervolgens zal stil worden gestaan bij het Rapport Alimentatienormen. Er is namelijk naar verluidt een grote tekstuele update op til; Rob zal je daarin wegwijs maken. En wat zijn de inhoudelijke aanpassingen voor 2024? Wat moet je weten om ook in 2024 zo goed mogelijk beslagen ten ijs te verschijnen?

In het tweede uur komen de overige ontwikkeling van het afgelopen jaar op het gebied van kinder- en partneralimentatie aan de orde. Hierbij zal onder meer worden ingegaan op de stiefouderverplichting en op de recente ontwikkelingen op het gebied van samenwoners. Er zal veel aandacht zijn voor een praktische aanpak in zowel zaken op tegenspraak als in mediation.

Kosten

De kosten van deelname aan dit digitaal klaslokaal bedragen € 250,00 excl. BTW.

Ook hebben wij diverse abonnementen, waarmee je voor een aantrekkelijke prijs je PO-punten kunt behalen.

Docent

Mr. Rob van Coolwijk);

Mr. Rob van Coolwijk

Redacteur en docent bij Educatie-Online
Familierecht­advocaat en vFAS-scheidingsmediator bij SCG Advocaten
Hoofdredacteur bij de Kennisbank Familierecht

PO punten

De cursus is door de volgende beroepsorganisaties geaccrediteerd:

  • NOvA voor 3 punten
  • MfN voor 3 punten in categorie 2

Contact

Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Wij streven ernaar alle vragen op werkdagen binnen 1 werkdag te beantwoorden.