Tips en tricks van een familierechter

Planning

Locatie
Cursusvorm
Startdatum
BegintijdEindtijd
Bezetting
 
Eigen werkplek
Live webinar
di 10-12-2024
11:0013:00
Beschikbaar.

Overzicht
Familieprocesrecht

Hoe richt je een processtuk optimaal in? Waaraan moet je denken bij het indienen van processtukken? Wat doe je als de wederpartij op zitting nog met stukken komt? Hoe bereid je je goed voor op een zitting? Hoe handel je op zitting om het beste resultaat voor je client te behalen?

Tijdens deze cursus voor familierechtadvocaten geeft familierechter Tim Hermans tips en tricks over deze onderwerpen. Voordat Tim familierechter werd, was hij zelf jarenlang familierechtadvocaat, dus hij is uitstekend op de hoogte van de dilemma's waar een familierechtadvocaat mee kan worstelen in een procedure.

In dit webinar wordt ook aandacht besteed aan uiteenlopende onderwerpen, zoals de informele rechtsingang van een kind, de beslisruimte bij alimentatie en wie is nu belanghebbende in een procedure en waarom is dat van belang.

Programma

In dit Webinar komt onder meer het volgende aan bod:

  • Aandachtspunten bij het opstellen van processtukken zoals: welke informatie neem je op in een processtuk, hoe bied je bewijs aan en hoe vraag je met succes een proceskostenveroordeling.
  • Je houding op zitting zoals: welke houding heeft het meest succes, hoe krijg je meer spreektijd, wat is nu eigenlijk de rol van de griffier, hoe krijg je een voorlopig oordeel.
  • Diverse inhoudelijke onderwerpen, zoals:hoe gaat de rechter om met een ouderschapsplan, wat indien een kind meerderjarig wordt tijdens de procedure en wat kun je doen als de wederpartij niet over de brug komt met de benodigde financiële stukken.

Kosten

De kosten van deelname aan dit lunchwebinar bedragen € 75,00 excl. BTW.

Ook hebben wij diverse abonnementen, waarmee je voor een aantrekkelijke prijs je PO-punten kunt behalen.

Docent

Mr. Rianne  Maliepaard);

Mr. Rianne Maliepaard

Docent bij Educatie-Online
Rechter bij Rechtbank Midden-Nederland

Mr. Tim  Hermans);

Mr. Tim Hermans

Docent bij Educatie-Online
Rechter in de Rechtbank Gelderland

 

PO punten

De cursus is door de volgende beroepsorganisaties geaccrediteerd:

  • NOvA voor 1 punt
  • MfN voor 1 punt in categorie 2

Contact

Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Wij streven ernaar alle vragen op werkdagen binnen 1 werkdag te beantwoorden.