Leergang Register Erkend Scheidingsadviseur® (RES)

Planning

Locatie
Cursusvorm
Startdatum
Planning
Bezetting
 
Cursus op locatie
Cursus op locatie
do 19-09-2024
Beschikbaar.

Overzicht

De Leergang Register Erkend Scheidingsadviseur® is bedoeld voor professionals die hun juridische, financiële en fiscale kennis op het gebied van scheidingen verder willen ontwikkelen en verdiepen. Door het volgen van de opleiding leg je een uitstekende basis om scheidingen of deelaspecten hiervan te gaan begeleiden. De opleiding bereidt je voor op het examen Erkend Scheidingsadviseur®. Na het behalen van het examen kun je je inschrijven in het Register Erkend Scheidingsadviseur®. Hiermee kun je laten zien dat je specialist bent op dit vakgebied. Inschrijving in dit register opent de deur voor een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering waarbij de juridische, financiële en fiscale aspecten van het scheidingsproces onder het bereik van de verzekering vallen. 

Voor (vFAS) advocaten kan deze leergang op maat gemaakt worden met mogelijk vrijstellingen voor lesdagen met juridische thema's.

Waarom kiezen voor de Scheidingsdeskundige?
Allereerst zijn wij de specialist in opleidingen op het gebied van scheidingen. Bovendien maken onze docenten de bijeenkomsten tot een geweldige ervaring. Met humor, zelfspot en bovenal grote deskundigheid nemen zij jou mee in alle onderdelen van het scheidingsproces. Alle docenten zijn zeer betrokken en staan met beide benen in de praktijk. Geen droge theorie, maar levendige verhalen uit de praktijk. Naast het verzorgen van opleidingen biedt de Scheidingsdeskundige ook praktijkondersteuning. Zo staan wij in nauw contact met scheidingsbegeleiders en weten wij welke thema’s actueel zijn.

Bovenop gedegen onderwijs krijg je een jaar lang toegang tot Split-online. Gedurende de opleiding heb je tevens toegang tot onze digitale leeromgeving, met verdiepende artikelen, actualiteiten, video’s van webinars en e-learnings.

Tip: schrijf je in vóór 1 januari 2024 en bespaar € 450!

Programma

De opleiding Register Erkend Scheidingsadviseur®  beslaat een periode van ongeveer zes maanden. De nadruk van de opleiding ligt op de procedurele, juridische, financiële en fiscale aspecten bij scheidingen. De  opleiding bestaat uit fysieke en digitale bijeenkomsten, e-learnings en webinars. Hieronder geven wij een globaal overzicht van de inhoud van de 10 bijeenkomsten:

Lesdag 1

Introductie scheiden in Nederland

Fysiek

Lesdag 2

Personen- en Familierecht

Fysiek

Lesdag 3

De vermogensverdeling

Fysiek

Lesdag 4

Afwikkeling huwelijkse voorwaarden

Fysiek

Lesdag 5

Toeslagen en heffingskortingen

Virtual Classroom

Lesdag 6

Fiscaliteit en de eigen woning

Fysiek

Lesdag 7

Onderhoudsvoorzieningen en alimentatierekenen

Fysiek

Lesdag 8

Overlijden & Scheiden

Virtual Classroom

Lesdag 9

Pensioen & levensverzekeringen

Fysiek

Lesdag 10 

Examentraining

Fysiek

De verwachte studiebelasting bedraagt ongeveer 160 uren (inclusief bijeenkomsten).

De fysieke bijeenkomsten worden verzorgd op de volgende locatie:

Bureau DFO
De Wel 14-16
3871 MV  Hoevelaken

Kosten

De kosten voor deelname aan de opleiding zijn all-in en bedragen € 3.500,- vrijgesteld van BTW.

Let op: per 1 januari 2024 zal de prijs van deze opleiding worden verhoogd naar € 3.950, voor alle cursisten die zich inschrijven vanaf 1 januari 2024. Schrijf je daarom voor 1 januari 2024 in en bespaar € 450 door vroeg te boeken!

Voor (vFAS) advocaten kan deze leergang op maat gemaakt worden met mogelijk vrijstellingen voor lesdagen met juridische thema's. In geval van vrijstellingen zal een aangepast tarief van toepassing zijn.

Voor leden van de Scheidingsdeskundige met een abonnement op Permanente Praktijkondersteuning is een korting van € 500,- van toepassing.

In overleg is het mogelijk om de opleiding in 2 of 3 termijnen te betalen.

Lesmateriaal

Bij de opleiding wordt gebruik gemaakt van het volgende lesmateriaal, dat wij aan jou ter beschikking stellen:

  • Syllabus Register Erkend Scheidingsadviseur(t.w.v. € 125,-), zowel digitaal als in geprinte vorm (print wordt op lesdag 1 verstrekt)
  • Wetteksten Financiële Dienstverlening (Kluwer) (t.w.v. ruim € 106,-)
  • Gedurende de looptijd van de leergang heb je kosteloos toegang tot onze digitale leeromgeving Permanent Actueel, in deze leeromgeving verschijnen wekelijks nieuwe artikelen en updates. Daarnaast kun je er webinars terugkijken en e-learnings volgen over diverse scheiding gerelateerde thema’s.
  • Een jaar lang gratis gebruik van Split-Online indien je nog geen abonnement hebt (alimentatie rekensoftware ter waarde van € 453,-)

 

 

 

Contact

Bel ons of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. Wij streven ernaar alle vragen op werkdagen binnen 1 werkdag te beantwoorden.